Hoe effectief is medicinale marihuana om drugsverslaving te behandelen

Hoe effectief is medicinale marihuana om drugsverslaving te behandelen?


Veel mensen zien drugsverslaving als een ziekte die moet worden genezen. Veel mensen die aan middelenmisbruik lijden, zien hun leven naar een kraam komen. De legalisering van medische marihuana heeft echter geleid tot het gebruik van medische marihuana om het onbehandelbare te behandelen. Uit onderzoek blijkt dat medicinale marihuana kan worden gebruikt om drugsverslaving te behandelen. De studie toonde aan dat cannabis niet leidde tot enige fysieke afhankelijkheid en dus superieur was aan de andere drugs. Sommige van de drugsverslavingen die mensen hebben, zijn verslaving aan alcohol en opioïde stoffen. De vraag is daarom hoe effectief medicinale marihuana is bij het behandelen van deze drugsverslavingen. Enkele van de redenen waarom medicinale marihuana als actief wordt beschouwd, zijn onder meer;

Het gebrek aan afhankelijkheidseigenschappen van marihuana

Medicinale marihuana staat wetenschappelijk bekend om zijn voordeel bij het verminderen van chronische pijnen die worden ervaren door de verschillende aandoeningen van patiënten. Patiënten gebruiken daarom medicinale marihuana om hun aandoeningen te behandelen, evenals de opioïde bijwerkingen zoals misselijkheid. Dergelijke patiënten meldden dat het gebruik van medicinale cannabis hun opioïde dosis verminderde of het medicijn volledig vervangde.

Pijn is de belangrijkste reden waarom patiënten pijnverlichtende alternatieven zoeken. Opioïde stoffen, waaronder heroïne, zijn meestal direct verkrijgbaar en worden aan patiënten voorgeschreven. Het gebruik van deze geneesmiddelen is bedoeld voor een kortere tijdsduur volgens het voorschrift van de arts. Sommige patiënten nemen ze echter zonder recept van een arts. Sommige consumeren ook een grotere hoeveelheid dan voorgeschreven. Deze overdosering zorgt er op zijn beurt voor dat deze patiënten tolerantie hebben voor de pijnverlichtende effecten die door de opioïden worden gegenereerd. Vervolgens zien de patiënten de noodzaak om de dosering te verhogen en ontwikkelen ze uiteindelijk een afhankelijkheid van het medicijn voor pijnverlichting.

Marihuana is geclassificeerd als een schema-1-medicijn. Desondanks heeft onderzoek niet vastgesteld dat marihuana verslavende eigenschappen heeft. In feite zijn de langetermijneffecten van marihuana op het menselijk lichaam nog steeds niet bekend.

Marihuana vervangt harddrugs en alcohol

Onderzoek naar medische marihuana heeft aangetoond dat het recentelijk gelegaliseerde medicijn kan dienen als alternatief voor andere harde stoffen. Amanda Reiman voert een casestudy uit over methamfetaminegebruikers die schadebeperking willen toepassen in San Francisco. Amanda is de auteur in het Harm Reduction Journal 2009 onderzoekt cannabis als vervanging voor alcohol en andere drugs. In haar casestudy gaven de methamfetaminegebruikers toe dat het gebruik van marihuana hen opmerkzaamheid gaf. De gebruikers zouden er daarom voor kiezen om te stenigen en te slapen in plaats van meth te nemen.

Het gebruik van medicinale cannabis leidde ook tot een vermindering van het gebruik van andere drugssubstanties zoals tabak, opioïden en alcohol. Patiënten die verslaafd waren aan alcohol bekenden bijvoorbeeld dat medicinale cannabis beheersbare symptomen had, in tegenstelling tot alcohol. In tegenstelling tot tabak en opioïden, vertonen marihuanastudies geen tekenen van drugsverslaving en betrouwbaarheid door gebruikers.

Studies tonen aan dat een injectie met tetrahydrocannabinol (THC) de gebruiker hielp bij het elimineren van de afhankelijkheid van de harddrugsstoffen. De THC versterkte ook de opmerkzaamheid en bracht de patiënt in een positie waarin ze hun leven konden evalueren. Daarom lieten veel drugsverslaafden die met cannabis als behandeling begonnen, een snellere behandeling zien. Veel sterfgevallen als gevolg van het gebruik van harddrugs zoals opioïden namen later ook af in staten die marihuana legaliseerden. Medicinale cannabis is dus ook een effectief alternatief voor harddrugs en alcohol.

Marihuana helpt bij ontwenningsfasen van de harddrugs

Wist je dat de kans op terugval naar harddrugsgebruik tijdens de ontwenningsfase minimaal is voor gebruikers van medicinale marihuana? Enkele van de ontwenningsverschijnselen die deze harddrugs zoals heroïne ervaren, zijn misselijkheid. De verslaafden kunnen ook beven, slaapgebrek en vele andere ontwenningsverschijnselen ervaren. Aan de andere kant is het bekend dat medicinale marihuana dergelijke aandoeningen behandelt door slaap en eetlust op te wekken. Daarom wordt medicinale cannabis sterk aanbevolen voor de behandeling van drugsverslaving. Het is typisch een beweging van het ene medicijn met schadelijke effecten naar een medicijn dat geen verslavende eigenschappen heeft.

Medicinale marihuana is gunstig omdat het psychoactieve eigenschappen bevat. Als er geen terugval is, wordt de drugsverslaving verminderd. De reden dat een meerderheid van de gebruikers terugvalt, is te wijten aan de ernstige opnames. Opnames kunnen zowel pijnlijk als ongemakkelijk zijn voor de gebruikers. Medicinale cannabis blijkt dus nuttig bij de behandeling van drugsverslaving. Bovendien bevat medicinale marihuana geen ontwenningsverschijnselen bij verantwoord Drugsverslaving kliniek en conservatief gebruik.

Medische marihuana is momenteel gelegaliseerd voor de behandeling van vele ziekten, waaronder kanker, angst en andere chronische ziekten. Omdat marihuana echter wordt geclassificeerd als een schema-1-medicijn, lijkt er een barrière te zijn gecreëerd. Deze classificatie beperkt verder onderzoek naar het volledige potentieel en de mogelijkheden van het oude medicijn. Desondanks zien mensen snel de voordelen in van het gebruik van medicinale cannabis. Bovendien kijken mensen uit naar de implementatie van recreatief marihuanagebruik. Deze applicatie zorgt voor een vereenvoudigde toegankelijkheid van het grappige medicijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *